background

Paidan painatus silkkipainolla Imatra / Lappeenranta

Silkkipaino eli seripaino (engl. screen-printing) on painomenetelmä, jossa väri painetaan kehykseen pingotetun seulakankaan läpi painopinnalle. Painokuvio on luotu seulakankaalle sen alapintaan kiinnitetyn painoaihion eli sapluunan avulla. Sapluuna tukkii seulan niistä kohdista joista värin ei haluta siirtyvän painopinnalle. Silkkipainon nimitys tulee siitä, että aikaisemmin seulakankaana käytettiin silkkiä, nykyään seulakangas on kuitenkin useimmiten valmistettu polyesteristä.

silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja, peittäviä tai kestäviä väripintoja, jotka olisivat muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa. 

Silkkipaino on järkevä tapa teettää paidan painatus, kun toteutetaan paljon samanlaisia painatuksia. Näin esimerkiksi yhden painetun t-paidan kappalekohtainen hinta tulee aina edullisemmaksi, mitä suurempi tilaus on. Mikäli olet tilaamassa pientä erää, on mahdollista tehdä se erilaisella painotekniikalla, jolloin voimme saada paidan painatus hinnan / per / paita edullisemmalle tasolle.

Silkkipainotuote haussa?

Pyydä meiltä ilmainen tarjous